Back to top

Elnöki levél a járványhelyzet okozta változásokról

< Vissza
2020-10-9
Elnöki levél a járványhelyzet okozta változásokról

A HC DAC Dunaszerdahely elnöke, Horváth Zoltán szurkolókhoz, támogatókhoz írt levelét alább tesszük közzé. Megtudhatjuk, hogyan változik a MOL extraliga bajnoki menetrendje, és azt is, mit tesz a klub annak érdekében, hogy - a zárt kapus mérkőzések ellenére - mindenki láthassa a hazai találkozókat. 


Tisztelt Szurkolók, Támogatók!

Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy a korona-járvány második hulláma minden eddigi tervet, elképzelést, sorsolást felülírt, ami a MOL extraliga lebonyolítását illeti. Ahogy az az utóbbi hetekben érzékelhető volt, a szabadnapos hétvégék mellett női A csapatunk nem kapott kiutazási engedélyt csehországi ellenfeleihez, illetve nem fogadhattunk hazai pályán cseh csapatot sem.
Az időközben ígért kivétel a MOL extraliga csapatainak a két ország illetékesei részéről elutasításra került, így a liga versenyigazgatójának nem maradt más választása, mint egyedi döntéssel meghatározni az év végéig érvényes menetrendet. Ebből fakadóan 2020. december 31-ig csakis és kizárólag egyazon ország csapatai mérkőzhetnek egymással, ennek értelmében lejátszásra kerülnek a szlovákiai csapatok egymás elleni mérkőzései. Így jött létre női csapatunk számára egy új bajnoki menetrend, ami a következő:

2020. október 24.: Eperjes - HC DAC Dunaszerdahely
2020. november 7.: HC DAC Dunaszerdahely -  Nagymihály
2020. november 14.: HC DAC Dunaszerdahely - Eperjes csapatait
2020. november 21.: Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely.

Szeretnénk néhány edzőmérkőzést beiktatni, melyekről megfelelő időben természetesen információval szolgálunk.
Nagyon reméljük, hogy a MOL extraliga 2021. tervezett rajtjára, azaz január 9-re a helyzet javul annyit, hogy lehetőségünk lesz az eredeti sorsolási menetrend szerint folytatni a küzdelmet a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.
Ami a hazai bajnokságokat illeti - bármely korosztályban - egyelőre kisebb nagyobb problémákkal, de zajlanak a küzdelmek. Néha ugyan hallani, olvasni lehet olyan híreket, hol s melyik csapatnál ütötte fel a fejét egy-egy pozitív PCR-teszt. Aggódva figyeljük az egyes iskolákban bejelentett pozitív esetek növekvő számát is, ezek főleg az utánpótlás korosztályok mindennapi edzésmunkáját és mérkőzéseit befolyásolhatja.
Az edzések és a bajnoki mérkőzések szervezése során, illetve az utazások alkalmával szeretnénk mindent a maximálisan megtenni játékosaink, edzőink biztonsága érdekében, de mindez a Családok, a Szülők és természetesen Játékosaink odafigyelése nélkül lehetetlen. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a járvány második hullámának elején járunk, és a korlátozó intézkedések következetes betartása a megoldás egyedüli záloga.
Akik azt mondják, nincs szükségünk a korlátozásra, és hagynunk kellene az embereknek vállalni a saját kockázataikat, azoknak azt üzenem : a járvány tragikuma, hogy az enyhe köhögésed valaki más halálos ítélete lehet. Nincs más lehetőség, mint vigyázni másokra, vigyázni magadra!!
Sajnos a korlátozások egyik legnagyobb hátránya, hogy mérkőzéseinket nézők nélkül vagyunk kénytelenek játszani. Ezért azt a döntést hoztuk, hogy létrehozzuk klubunk youtube csatornáját ezzel megteremtve a lehetőségét annak, hogy korosztálytól függetlenül a dunaszerdahelyi csarnokban zajló mérkőzéseket élőben tudjuk közvetíteni. Tesszük ezt Szurkolóink, illetve a klubban játszó, cseperedő tehetségeink Szülei, Családjai iránt érzett tiszteletből, hálából a klub iránt és a játékosok érdekében kifejtett áldozatvállalásért.
Igen, előfordulhat az, hogy a Szülő elhozza Gyermekét a mérkőzésre és az autóban ülve várja a mérkőzés lebonyolítását, de az okostelefonon végig tudja kísérni a mérkőzést.

A mérkőzések linkjeit időben a klub Facebook és weboldalán közöljük!

Köszönettel,
Horváth Zoltán
klubelnök

Hajrá DAC, hajrá Dunaszerdahely! Mindenki vigyázzon magára, ezáltal vigyázunk másokra is!