Back to top

Gyereknap gyereknapon – meccsdömping a hétvégén

< Vissza
2021-05-30
Gyereknap gyereknapon – meccsdömping a hétvégén

A HC DAC Dunaszerdahely utánpótlás csapatai számára beindultak a mérkőzéslehetőségek. Szinte minden korosztályban pályára léptek a fiatalok május utolsó hétvégéjén - gyereknapon gyerekzsivaj töltötte be a Városi Sportcsarnokot. Minden edző elégedett tanítványai teljesítményével és hozzáállásával.


Prikler Silvia, az U19 csapat edzője is boldogan játszotta le hosszú időt követően első mérkőzésüket. „Nagyon örülök, hogy tudtunk játszani, bár még nem komplett a felállásunk, vannak hiányzóink, de két nagyon jó mérkőzést játszottunk, Öröm volt nézni a lányokat, ahogy élvezik a játékot, és dicséret illet mindenkit”

U19
2021. május 29.
HC DAC Dunaszerdahely – Handball Csallóközaranyos: 27-15 (14-6)
HC DAC Dunaszerdahely – SKP Pozsony: 17-7 (12-3)

„Nagyon örülök, hogy mindkét mérkőzést megnyertük. Adódott kisebb hullámvölgy a mérkőzések során, de összességében elől és hátul is a mi akaratunk érvényesült. Mindenki kapott játéklehetőséget. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen bátran és fegyelmezetten kézilabdáztak – számolt be az U17 csapata teljesítményéről Brunczvik Tünde.”

U17 bajnokság 2. forduló
2021. május 29.
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
Csallóközaranyos - HC DAC Dunaszerdahely: 16-22 (9-9)
HC DAC Dunaszerdahely - ŠKP Pozsony: 22-18 (13-10)

„A Covid vírushelyzet miatt a Nagyszombat megyei kézilabda szövetség nem indítja újra a bajnokságot a diákcsapatoknak, ezért éltünk a lehetőséggel, és a Nyitra megyei kézilabda szövetség által kiírt versenyeztetési rendszerben veszünk részt az U14 korosztályban két csapattal. U14 B csapatunk a "keleti" csoportba került Párkány és Gúta csapatával. Három forduló után a helyezésektől függően keresztjáték lesz a másik, "déli" csoport csapataival. Nagyon izgatottan várták a leányok, hogy pályára lépjenek, hiszen hét hónapja nem játszottak meccset – tájékoztatott az U14 korosztály versenyzési lehetőségéről Brunczvik Tünde. – Két mérkőzést játszottunk egymás után, magabiztos győzelmeket arattunk. Következő két fordulóban is hasonló eredményt, de jobb játékot várok a lányoktól – folytatta az U14B csapat edzője.”

U14 keleti csoport, 1. forduló
2021. május 30.
Gúta
Gúta - HC DAC Dunaszerdahely: 10-21 (6-10)
HC DAC Dunaszerdahely – Párkány: 27-12 (9-7)

Az U14A csapatunk edzője, Straka Maria is örömmel vezette csapatát a pálya szélén. „Nagyon örülök, hogy végre újra pályára léphettek a lányok. A két mérkőzés közül az első viszonylag könnyen ment. A másodikon pedig hatalmasat küzdöttünk, és megmutatkozott, miben rejlik a csapat ereje. Az ellenfél 5-0-ás kezdése után sikerült fordítanunk. Várjuk a következő fordulót.”

U14A déli csoport
ZŠ Mocsonok - HC DAC Dunaszerdahely: 14-24 (5-14)
HK Slovan Vágsellye - HC DAC Dunaszerdahely: 16-20 (12-7)

Az U12 korosztály Mészáros Ildikó vezetésével tért vissza a pályára. „A lányok már nagyon izgatottan várták, hogy végre pályára léphessenek és játszhassanak. Az első meccsen nagyon jól védekeztek, és ebből sok könnyű lerohanásgólt lőttek. A második mérkőzésen kicsit több volt a védekezési hiba, így többet kellett támadnunk felállt fal ellen, ami néha döcögősre sikeredett. A lányok a hosszú kihagyás után nagy lendülettel és örömmel játszottak.”

U12 bajnokság 1. forduló
2021. május 30.
Vágsellye
HC DAC Dunaszerdahely - Mocsonok: 26-9
HC DAC Dunaszerdahely - Vágsellye1: 25-18

Mészáros Ildikó az U10 lányok edzője örömmel konstatálta, hogy ismét pályára léphetnek tanítványai. „Nyitra megye kézilabda szövetségének rendezésében újraindultak a mérkőzések a diáklányok és az előkészítő korcsoport mezőnyében is. A lányok kis csoportokban, tornarendszerben játszanak az elkövetkező 3 hétvégén. Az első hétvégén U10 korosztályban Dunaszerdahelyen kerültek megrendezésre a mérkőzések. Ennek a korosztálynak sajnos már októberben befejeződtek nemcsak a mérkőzések, de az edzéslehetőségek is. Néhány hete nagy kedvvel tértek vissza az edzésekre a lányok, és nagyon várták már a mérkőzéseket is, amelyeken nagyon lelkesek voltak és ügyeskedtek is a pályán – büszkélkedett a lányok mestere.”

U10 bajnokság 1. forduló
2021. május 30.
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely - Vágsellye1: 12-10
HC DAC Dunaszerdahely - Szőgyén: 24-3

Gyereknap gyereknapon – meccsdömping a hétvégén
Gyereknap gyereknapon – meccsdömping a hétvégén
Gyereknap gyereknapon – meccsdömping a hétvégén