Back to top

Megtörtént az Európa Kupa sorsolás - Bosznia-Hercegovinából kaptunk ellenfelet

< Vissza
2021-07-20
Megtörtént az Európa Kupa sorsolás - Bosznia-Hercegovinából kaptunk ellenfelet

Az EHF által szervezett Európa Kupa versenysorozat első körének sorsolására 2021. július 20-án került sor, ahol a HC DAC Dunaszerdahely a ZRK Borac együttesét kapta ellenfeléül. Az első fordulóban a bosznia-hercegovinai csapat érkezik a Csallóközbe október 16-17-i hétvégén. A konkrét időpontról később ad a klub tájékoztatást.


Horváth Zoltán klubelnök szerint lehetett volna sokkal kedvezőtlenebb is a sorsolás eredménye. „Őszintén szólva a sorsolás alatt nagyon sok érzés kavargott bennem. Elsősorban azt kell néznem, hogy a csapat hogyan tud elutazni az adott ellenfeléhez. Bosznia-Hercegovina annyira nincs messze, oda még busszal is el tud jutni a csapat, attól azonban sokkal messzebb van, hogy szállásról ne kelljen gondoskodnunk. Természetesen aki nemzetközi porondra lép, annak számolnia kell a nagyobb távolságokkal is. Igyekezni fogunk, hogy a csapatnak megteremtsük ezzel kapcsolatban is a lehető legideálisabb körülményeket” – nyilatkozta a klubelnök.

Debre Viktor vezetőedző egyelőre nem ismeri az ellenfélként kapott bosnyák bajnokot. „Spanyolországba szívesebben utaztam volna…. De a viccet félretéve, függetlenül attól, ki az ellenfél, maximálisan készülni fogunk a csapat első Európa Kupa találkozójára. Itthon lépünk majd pályára az első fordulóban, remélem, ez plusz erőt ad majd a lányoknak, akik legnagyobb többsége számára ez lesz az első nemzetközi megmérettetés.”