Back to top

Nagy küzdelmek, szép győzelmek – mozgalmas HC DAC hétvége

< Vissza
2020-09-21
Nagy küzdelmek, szép győzelmek – mozgalmas HC DAC hétvége

A HC DAC Dunaszerdahely szinte minden korosztálya megmérette magát a szeptember 19-20-i hétvégén. A Női B csapat könnyű győzelmet aratott, az U17 hatalmas csatát vívott ellenfelével, az U14 éves lányok pedig most kezdték meg a bajnoki menetelést.


A női B csapat edzője Prikler Silvia a mérkőzésről pozitívan vélekedett: „Nagyon jó mecset játszottunk, örülök, hogy minden játékos nagyon igyekezet, és hozzátett az eredményhez.”

Az U19 mérkőzéssel kapcsolatban már nem ennyire elégedett Prikler Silvia: „Nem ilyen meccsre számítottunk, sajnos nem tudtuk ma azt játszani, amire képesek vagyunk. Tanulnunk kell a hibákból, fel kell állnunk, és menni tovább, még sok megmérettetés vár ránk."

Az U17 csapat edzője Brunczvik Tünde csapata két teljesen más félidei játékot mutatott. Nagyon nagy küzdelemben, de sok hibával sikerült a két pontot bezsebelniük a lányoknak. „Nagyon rosszul kezdtük mérkőzést, már a tizedik percben 5 góllal vezetett az ellenfél. A védekezésünk nem működött, rengeteg gólt kaptunk az első félidőben, támadásban pedig nem értékesítettük a kidolgozott helyzeteinket, emellett három büntetőt is kihagytunk. Az öltözőben megbeszéltük a hibákat, de a 34. percben sajnos már 9 volt közte. Ennek ellenére nem adtuk fel még akkor sem, amikor a második félidőben harmadjára játszottunk emberhátrányban. A mai modern gyors kézilabdában minden lehetséges, s mi ezt most be is bizonyítottuk; védekezésünk összeállt, a kapusunk is egyre többet hárított, helyzeteinket belőttük, a kispad is nagyon élt a játékkal. A mérkőzésre kilátogató szurkolók is lelkesen biztatták a lányokat. Nagyon büszke vagyok a csapatra, óriásit küzdöttek, megérdemeltük a győzelmet. Horváth Zoltán klubelnök is kilátogatott a mérkőzésre, és a nagyszerű teljesítmény után személyesen dicsérte meg a lányokat.”

A Straka Mária és Brunczvik Tünde által felkészített U14 csapat első bajnoki mérkőzésén vett részt a nyitrai kerületben. „Végig a kezünkben tartottuk a meccset, voltak támadásban és védekezésben is nagyon szép megoldások. A félidőket egyenlően elosztottuk két csapat között, így mindenki kapott játéklehetőséget.”

EREDMÉNYEK
női 1. liga, 4 .forduló
2020. szeptember 20. 16:30
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely– HK Junior Močenok: 36-28 (17-11)
U19 4. forduló
2020. szeptember 20. 14:45
Városi Sportcsarnok, Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely– HK Slovan Duslo Šaľa: 25-32 (14-17)
U17
2020.szeptember 20. 13:00
Helyszín Városi Sportcsarnok Dunaszerdahely
HC DAC Dunaszerdahely - HK Slovan Duslo Šaľa /Vágsellye/: 33-32 (12-19)
jegyzőkönyv ITT érhető el.
U14 1. forduló
2020. szeptember 20.
HC DAC Dunaszerdahely -HKM Surány: 30-14 (16-7)

 

Nagy küzdelmek, szép győzelmek – mozgalmas HC DAC hétvége
Nagy küzdelmek, szép győzelmek – mozgalmas HC DAC hétvége