Back to top

Új játékossal erősít a HC DAC

< Vissza
2021-10-11
Új játékossal erősít a HC DAC

A HC DAC Dunaszerdahely női kézilabda klub bővíti játékoskeretét, a magyar NBI-ben szereplő Alba Fehérvár KC játékosát, a szlovák válogatott Hudák Emmát egy évre kölcsönszerződéssel leigazolja. A sérülések miatt megfogyatkozott rendelkezésre álló játékoskeret miatt került sor a bővítésre. Mindent megtesz a klub annak érdekében, hogy a soron következő hétközi mérkőzésen Emma már pályára léphessen. Köszönet illeti a Fehérvár KC vezetőségét segítőkész hozzáállásáért.


„Ahogy szurkolóink is értesültek róla, sajnos sorozatos sérülések sújtják a csapatot ebben a szezonban. Szakmai szempontok alapján szükségesnek láttuk, hogy valamennyire pótoljuk hiányzó játékosainkat, így merült fel Hudák Emma neve. Emmát jól ismerjük, hiszen innen, a Felvidékről indult, játszott a Győri Audi ETO KC mellett a magyar bajnokságban Mosonmagyaróváron is, és jelenleg az Alba Fehérvár KC igazolt játékosa. Biztosan segítségünkre lehet, és bízunk abban, hogy az itt kapott játéklehetőséggel a fejlődéséhez is hozzájárulhatunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Emma a soron következő hétközi mérkőzésen már pályára tudjon állni, és a hétvégi első nemzetközi összecsapáson már igazi segítsége legyen a csapatnak – nyilatkozta Horváth Zoltán klubelnök. – Fontos megjegyezni, hogy nagyon köszönet illeti a Fehérvár KC elnökét, Balássi Imre urat, támogató segítőkész hozzáállásáért.”

„Meglepődtem nagyon, amikor elnök úr hívott telefonon, és megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha ebben a szezonban a HC DAC-ban kapnék lehetőséget - mesélte Hudák Emma. – Úgy voltam vele, ha a két klub meg tud egyezni, akkor szívesen megyek. Nagy várakozással kezdem meg már holnap az edzésmunkát, a lányok közül sokakat ismerek, mert együtt játszottunk a válogatottban vagy más klubban. Fiatal csapat vagyunk, de vannak rutinosabbak is, akiktől tanulni is lehet. Őszintén bízom abban, hogy segítségére lehetek Debre Viktor vezetőedzőnek, és abban is, hogy ez a hirtelen adódott lehetőség segít majd abban, hogy a Fehérvárnál játékba lendüljek. Izgatottan várom a munkát a Dunaszerdahelyen.”