Back to top

Érzékeny veszteség – két játékos sérülés miatt hosszabb ideig nem állhat a csapat rendelkezésére

< Vissza
2021-09-7
Érzékeny veszteség – két játékos sérülés miatt hosszabb ideig nem állhat a csapat rendelkezésére

A HC DAC Dunaszerdahely idei bajnokságának első részét két meghatározó játékosa nélkül kénytelen lejátszani. A felkészülési időszak utolsó mérkőzésén Némethová Natália, az első bajnoki találkozón pedig Rajnohová Erika szenvedett hosszabb felépülési időt igénylő sérülést.
Minél előbbi jobbulást kívánunk!


„A felkészülés utolsó mérkőzésén, Mosonmagyaróváron Némethová Natália egy ártatlannak tűnő, rossz mozdulatot követően kezdett térdhajlati fajdalmakra panaszkodni. A másnap elvégzett MRI vizsgálat a hátsó keresztszalag szakadását, illetve az ízületi tok hátsó részének bevérzését mutatta ki. Minden körülményt figyelembe véve a rögzítéses konzervatív kezelés mellett döntöttünk megfelelő gyógyszeres kezeléssel párhuzamosan. A gyógyulási folyamat hatékonyságát a közeljövőben tervezett MRI kontroll vizsgálat után tudjuk értékelni, és kilátásba helyezni a csapatba való visszatérésének várható idejét – tájékozatott dr. Almási József főorvos, a dunaszerdahelyi kórház balesetsebészeti és ortopédiai részlegének vezető orvosa.”

Rajnohová Erika – aki az első bajnoki mérkőzés második félidejében egy ütközés miatti rossz talajfogás után szenvedett sérülést – állapotáról az alábbiak szerint nyilatkozott a főorvos: „A hétfőn elvégzett MRI vizsgálat részleges szalag és csontporc zúzódás sérülését mutatta, amely műtéti megoldást jelen állás szerint nem igényel, így a kezelést konzervatív módon végezzük. Terveink szerint a játékos 4-5 hetes rögzítés után kezdheti meg a rehabilitációját. A csapat rendelkezésére remélhetőleg 10 héten belül állhat"

A sajnálatos tényekhez Horváth Zoltán klubelnök még az alábbiakat tette hozzá: „Mindkét játékosunk esetében a szlovák válogatott VB szereplése szempontjából sem érdektelen gyógyulásuk és visszatérésük időpontja. Igyekszünk minden támogatást megadni számukra mihamarabbi visszatérésükhöz.”

Mielőtt teljes felépülést kívánunk Natáliának és Erikának!